Huomioita

Huomioita

Asahia tuolilla, video

VideotPosted by Timo Klemola Tue, January 12, 2016 13:42:29

Asahin perusarja on monipuolinen harjoitus. Sen voi tehdä yhtä hyvin tuolilla kuin seisten. Näytän tällä videolla yhden tavan tehdä asahia tuolilla. Ohjaajat, jotka työskentelevät liikuntarajoitteisten kanssa tai vetävät senioriryhmiä voivat ottaa tästä mallia. Tuoli-asahi sopii tietysti erityisen hyvin myös toimistotyötä tekeville, jotka voivat poimia sarjasta muutaman liikkeen tehtäväksi työjaksojen lomassa. Tuolilta pitää tietysti nousta säännöllisesti ylös, mutta istualtaankin voi asahin avulla virkistää kehoaan ja mieltään. Tuoli-asahia näkeenkin joskus kutsuttavan ”toimisto-asahiksi”. Videossa teen liikkeet vain muutamalla toistolla. Toistoja kannattaa tehdä ainakin viisi liikettä kohden ja jos poimit sarjasta vain muutamia liikkeitä, tee niihin enemmän toistoja.

Tästä linkistä pääset katsomaan asahi tuolilla.

  • Comments(0)//visiot.terapiakortit.com/#post173

Asahi-kyykky ja muita videoita

VideotPosted by Timo Klemola Tue, December 22, 2015 16:41:29

Hyvää joulunaikaa kaikille sivujeni seuraajille! Tässä pieni joululahja!

Liike on lääke, mutta se voi olla myös lahja. Opin tämän eräältä kiinalaiselta opettajalta, joka antoi minulle kerran liikkeen lahjaksi. Tässä videossa syvä asahi-kyykky tai ehkä paremminkin Syvä-asahi –kyykky kahtena variaationa. Ensimmäinen liike on asahin perussarjan viimeisen liikkeen variaatio ja toinen liike on simpukkaliikkeen variaatio. Tee liikkeet hitaasti niin, että liike kestää ainakin 15 sekuntia, jopa enemmän. Kummatkin liikkeet voimistavat koko kehoa, mutta erityisesti jalkoja. Tee kymmenen toistoa muutaman kerran päivässä, niin huomaat muutoksen muutamassa viikossa. Kun kymmenen toistoa menee helposti, lisää määrä kahteen- tai kolmeenkymmeneen. Huolehdi tarkasti jalkaterien suunnasta ja jalkojen linjauksesta, jotta polvi taipuu saranan tavoin ilman kiertoja syvään kyykkyyn asti.

Tässä myös linkit pariin muuhun asahi-videooni:

Asahi II, makupaloja asahin toisesta liikesarjaasta.

Asahi III, makupaloja asahin kolmannesta liikesarjasta.

Yi quania laiturilla. Tässä vähän treenailen yi quania kesällä Roineen rannalla.


  • Comments(0)//visiot.terapiakortit.com/#post172

Video asahista ja yi quanista

VideotPosted by Timo Klemola Sat, October 03, 2015 22:24:02
Tein pari videota YouTubeen ja ajattelin muutenkin aktivoitua vähän tässä suhteessa. Asahista tein videon, jossa näytän asahin ykkössarjan liikevariaatioita. Ne ovat suunnilleen samat kuin kirjassani Asahi - tietoisen liikkeen taito. Video löytyy täältä:

Asahin perussarjan liikevariaatioita


Toinen video on yi quanin vapaasta liikeharjoitteesta, jota kutsutaan myös yi quanin "tanssiksi", kiinaksi jianwu. Siinä pyritään yhdistämään vapaasti yi quanin eri harjoituskuvioita (shi-li, moca bu, fa-li...) yhdeksi sulavaksi liikekokonaisuudeksi. Video löytyy täältä:

Yiquan jianwu

  • Comments(0)//visiot.terapiakortit.com/#post147

Asahin I-tason liikesarja

VideotPosted by Timo Klemola Tue, April 12, 2011 18:34:01
Asahissa on useita tasoja. Tässä ekan tason liikesarja.

  • Comments(0)//visiot.terapiakortit.com/#post54

Mitä on "mindfulness"?

VideotPosted by Timo Klemola Tue, April 12, 2011 18:32:08

Loin tännekin kategorian "Videot", jonne tuon linkit koulutuksiini liittyviin videoihin, jotka olen ladannut YouTube-palveluun.

Tässä ensimmäinen: Mitä on "mindfulness"?

  • Comments(0)//visiot.terapiakortit.com/#post53